Použité suroviny receptu Kuře na jalovci s koprem:
10 malých plátků slaniny
| 100 g sádla
| 1 kuře
| 1 kávová lžička tmavého medu
| svazek kopru
| šťáva z půl citronu
| mletý pepř
| 1/2 dcl červeného vína
| hrst jalovčinek
| sůl
Postup přípravy receptu Kuře na jalovci s koprem:
Očištěné kuře omyjeme a osušíme. Sušené jalovčinky vsypeme do hmoždíře a rozdrtíme, promícháme s citrónovou šťávou a medem. Z venku i zevnitř kuře důkladně osolíme a potřeme směsí.
Kuře poklademe proužky slaniny, opepříme, položíme na sádlo, podlijeme šálkem vody a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou. Po dopečení (kuře musí mít pěknou kůrčičku) přidáme víno s nadrobno pokrájeným koprem a krátce provaříme.
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší, mohou být i bramborové knedlíky. Zapíjíme jalovcovou pálenkou.
Fotky receptu Kuře na jalovci s koprem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!