Postup přípravy receptu Kuře na jordánský způsob:
Brambory, česnek a cibule očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kuře očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce omyjeme, osušíme a osolíme. Poté je obalíme v mleté skořici (ne ve skořicovém cukru). Troubu předehřejeme na maximum.
Obalené kuře rozložíme na suchý pekáč. Na porce kuřete rozložíme brambory a osolíme je. Poklademe je kolečky cibule a česneku a lehce smícháme s brambory.
Takto připravené kuře podlijeme asi 1 dl vody, poklademe vločkami másla a vložíme do předehřáté trouby. Kuře na jordánský způsob pečeme asi 40 minut, až jsou brambory seshora už připečené. Pak pekáč vyjmeme z trouby, celou hmotu promícháme s kečupem a vložíme zpátky do pekáče. Maso už nemusí být pod brambory. Pekáč s kuřetem vložíme zpátky do trouby, které snížíme teplotu a kuře dusíme ještě asi 20 minut.
Kuře na jordánský způsob podáváme horké a nejlépe se zeleninovou oblohou. Pokrm můžeme i ohřívat.