Postup přípravy receptu Kuře na kari a zázvoru:
Opláchnutá a osušená kuřecí stehna nakrájíme na menší kousky a na oleji zprudka opečeme. Přendáme do hlubšího pekáčku, osolíme, přidáme jedno oloupané a na čtvrtky rozkrojené jablko zbavené jádřince, mleté kari a přilijeme polovinu vývaru a jablečné šťávy. Pekáček zakryjeme a dusíme do měkka v troubě vyhřáté na 160 °C.
Druhou polovinu vývaru s jablečnou šťávou přivedeme k varu a krátce v ní podusíme druhé jablko nakrájené na plátky. Plátky jablek vyjmeme a dáme bokem. Do vývaru se šťávou přidáme olivový olej a měkké čtvrtky jablek, které se dusily s masem. Vše zahřejeme a rozmixujeme na hladkou omáčku. Do ní přidáme výpek z masa, nadrobno nakrájené zelené cibulky, jemně nakrájenou chilli papričku, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru, plátky jablek a provaříme do zhoustnutí. Do hotové omáčky vložíme kousky kuřecího masa a už jen prohřejeme. Jako přílohu podáváme rýži.