Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře na kořenové zelenině:
1 malý celer, oloupaný a nakrájený nadrobno
| 400 g kedluben nebo tuřínu, oloupané a nakrájené na kousky
| 2 velké brambory, oloupaných a nakrájených na asi 2cm kostky
| 2 středně velké petržele či pastináky, očištěné a podélně nakrájené na čtvrtky
| 2 velké stroužky česneku, nakrájené na plátky
| 2 lžce olivového oleje
| 1/2 lžičky drceného kmínu
| několik lístků čerstvé nebo sušené šalvěje
| 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kosti
| 4 plátky pršutu nebo velmi libové anglické slaniny
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Kuře na kořenové zelenině:
1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Celer, kedlubny, brambory, petržel a česnek rozprostřete do pekáčku. Zakapejte olejem, poprašte kmínem, solí a pepřem. Promíchejte tak, aby se kousky zeleniny a brambor obalily olejem. Vložte na mřížku do horní části trouby a pečte půl hodiny.
2. Mezitím dejte na každý kousek kuřete trochu šalvěje a pevně maso obalte plátkem slaniny nebo pršutu.
3. Vyjměte pekáč z trouby, promíchejte zeleninu a navrch položte maso. Pečte ještě půl hodiny.
Fotky receptu Kuře na kořenové zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!