1. Nejprve dobře omyjeme a osušíme limetku. Její kůru nastrouháme na jemném struhadle, limetku rozkrojíme a šťávu co nejlépe vymačkáme. Ve větší misce smícháme med, nasekanou mátu, limetkovou sťávu, sůl a pepř.
2. Kuřecí stehýnka vykostíme a pomocí párátek je uzavřeme jako balíček. Pak na nich jemně nařízneme kůži a vložíme je do připravené marinády. Potom stehýnka za občasného obrácení přibližně 30 minut marinujeme.
3. Stehýnka vyndáme z marinády a vložíme je do pekáčku nebo na grilovací mřížku. Poté je pečeme či grilujeme v přehřáté troubě nebo pod grilem při teplotě 180 stupňů zhruba 30 minut. Během pečení či grilování maso ještě potíráme zbylou marinádou.
4. Než se stehýnka dozlatova upečou, připravíme si dip. V misce rozmícháme jogurt s nasekanou mátou, kůrou z limetky a špetkou vegety. Kuřátko můžeme podávat s celozrným pečivem a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Kuře na mátě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!