Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 05.02. 2025
Dnes má svátek Dobromila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuře na plechovce s pivem

fotka Kuře na plechovce s pivem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuře na plechovce s pivem:

1 kuře  | 2 lžíce rostlinného oleje  | 2 lžíce soli  | 1 lžička černého pepře  | 3 lžíce grilovacího koření  | 1 plechovka piva

Postup přípravy receptu Kuře na plechovce s pivem:

Odstraníme krk, odstraníme vnitřní tuk případně droby, pokud tam jsou a odřízneme křídla kuřete; vše uchováme k jiným účelům. Dobře vypláchneme kuře zevně i zevnitř, osušíme papírovým ubrouskem a natřeme lehce olejem a promasírujeme kořenící směsí případně jen solí a pepřem ze všech stran a opět osušíme. Připravené kuře odložíme prozatím stranou. Otevřeme plechovku piva nebo uděláme do víka několik děr, upijeme asi 1/3 jejího obsahu. Mělo by zůstat o něco více jako polovina původního obsahu (asi 300 ml). Do plechovky můžeme nasypat kořenící směsi nebo přidat rozmačkaný česnek, rozmarýn, tymián, citrónovou šťávu, drcený pepř aj. Plechovku postavíme na pevný základ, kuřeti rozevřeme stehýnka a do jeho břišní dutiny vtlačíme plechovku s pivem. Pak vše postavíme na plech (např. formu na koláče), vyvážíme do svislé polohy, kterou stabilizujeme pomocí stehýnek, které ze dnem plechovky vytvoří jakousi stabilní trojnožku (viz obr výše). Celu sestavu opatrně vložíme na mřížku do předehřáté horkovzdušné trouby umístěnou ve spodní poloze trouby. Pečeme při střední teplotě (180°C) nebo na uzavřeném grilu s nepřímým ohřevem (nikoliv přímo nad žhavým dřevěným uhlím, ale uhlí je položeno vedle) asi 1 a 1/4 hodiny nebo až vnitřní teplota teploměru zapíchnutého do prsíček dosáhne teploty 75°C, případně když ve stehně naměříme 82°C. Pokud teploměr do masa ještě nevlastníme použijeme klasickou zkoušku, tj. napíchnutím stehna špicí ostrého nože a posouzením, zda již nevytéká dorůžova zbarvená šťáva. Hotové kuře vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout (aby se šťávy vrátily zpět dovnitř masa) a kuře naporcujeme.


Fotky receptu Kuře na plechovce s pivem:

Kuře na plechovce s pivem
Fotky vložil: mikejla 
Hodnocení receptu Kuře na plechovce s pivem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles