1 kuře
| 30 ml (2 lžíce) olivového oleje
| sůl, pepř
| 1 cibule - nakrájená na drobno
| 1 stroužek česneku - rozetřený
| 5-10 ml (1-2 lžičky) chilli
| 8 rajčat - oloupaných, nakrájených na kousky
| 280 g rýže
| na špičku nože šafránových tyčinek (nebo 1/4 lžičky mletého)
| 175 g zmraženého hrášku
| 30 ml (2lžíce) petrželky - nasekané
Postup přípravy receptu Kuře na šafránu:
Kuře rozkrájíme na osm kousků. A ze všech odstraníme kůži. Rozehřejeme olej a kuře opečeme dohněda. Maso potom osolíme, opepříme, vyndáme ho z pánve a dáme stranou. Do šťávy z masa přidáme cibuli a česnek. Smažíme až zesklovatí. Přidáme chilli. Za stálého míchání smažíme ještě 30 vteřin. Přidáme rajčata a za občasného míchání smažíme 5-10 minut, aby se z nich vyvařila šťáva. Rýži, 700 ml vroucí vody a šafrán zamícháme do rajčatové omáčky spolu s kousky kuřete. Přivedeme k varu, zakryjeme alobalem a necháme 20 minut vařit. Občas zamícháme. Přidáme hrášek a petržel a promícháme a vaříme ještě 5-10 minut, dokud se voda nevypaří a rýže není hotová.
Fotky receptu Kuře na šafránu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!