Postup přípravy receptu Kuře pečené na víně se žampionovou směsí :
Očištěné kuře osolíme uvnitř a vložíme do něj petrželku a 10 g másla. Nohy přitáhneme k tělu bílou nití, křidélka přeložíme, kuře osolíme i na povrchu a prsíčky dolů vložíme do pekáčku se 30 g rozehřátého másla. Podlijeme je trochou vody a pečeme za častého přelévání mastnou šťávou a podlévání horkou vodou. Na zbytku másla zpěníme cibuli pokrájenou na půlkolečka, vmícháme očištěné žampiony pokrájené na plátky, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, zalijeme několika lžícemi vody, osolíme, opepříme, rozmícháme, krátce podusíme a přidáme pokrájenou kapii. Když je kuře napůl dušené, obrátíme je prsíčky nahoru, podlijeme vínem a dopečeme. Ke konci dušení přidáme žampionovou směs. Podáváme s dušenou rýží nebo s hranolkami.