Použité suroviny receptu Kuře pečené se 40-ti stroužky česneku v římském hrnci :
1 chlazené kuře, rozkrájené na díly
| 40 stroužků česneku
| 1 šálku suchého bílého vína
| 1 šálku suchého vermutu
| 1 šálku olivového oleje
| 4 stonky řapíkatého celeru, rozkrájené na 2,5 cm kousky
| 1 lžička oregana
| 2 lžičky bazalky
| 6 větviček zelené petrželky, nasekaná
| špetka mleté červené papriky
| 1 citrón
| sůl a pepř podle chuti
| Pomůcka: římský hrnec nebo hliníková fólie - alobal
| Příloha: těstoviny nebo rýži
Postup přípravy receptu Kuře pečené se 40-ti stroužky česneku v římském hrnci :
Kuřecí porce umístíme vedle sebe na nízký pekáček (nejlépe do římského hrnce, Clay Pot, Clay Cooker) kůží nahoru. Uvedené suroviny rovnoměrně rozmístíme nahoru na kuře. Povrch pokapeme šťávou vymačkanou z citrónu. Citrónovou kůru nakrájíme na kousky a umístíme také mezi porce kuřete a zakryjeme poklicí. Pokud nemáme římský hrnec použijeme pekáček, který zakryjeme Al-fólií (zdvojeným alobalem) a pečeme při 190 °C po dobu 40 minut. Potom odstraníme fólii (poklici) a kuřecí maso dopečeme bez ní během dalších 15 minut dozlatova.
Fotky receptu Kuře pečené se 40-ti stroužky česneku v římském hrnci :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!