Postup přípravy receptu Kuře s česnekovou omáčkou a vínem:
Česnek oloupejte. Smíchejte mouku, sůl a pepř. Kuře rozdělte na porce, osušte je a obalte je v mouce se solí a pepřem.
Rozehřejte olej a na nem osmažte kuře po všech stranách do zlatohněda. Kuře z hrnce vyjmete, do hrnce dejte cibuli, za stálého míchání restujte asi 4-5 minut. K cibuli přidejte česnek a míchejte až se stroužky olejem obalí, 1-2 minuty. Do hrnce nalejte část vína a vse odvařte. Kuře vraťte do hrnce, přidejte k němu zbytek vína a bylinky, hrnec zakryjte pokličkou a duste pozvolna asi 30-45 minut.
Měkké kuře vyjměte a udržujte horké.
Obsah hrnce vařte až se část tekutiny odpaří a v hrnci zůstane jen asi 250 ml. Odstraňte bobkový list a obsah hrnce rozmixujte. Omáčku dochuťte solí a pepřem.