Postup přípravy receptu Kuře s jarní zeleninkou:
Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme uvnitř i na povrchu, přičemž sůl důkladně zapracujeme prsty do masa. V pekáči, ve kterém budeme kuře péct, rozpustíme 1/3 másla a kuře do něj vložíme prsíčky dolů.
Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme. Během pečení kuře občas poléváme vlastní šťávou a podle potřeby přiléváme vodu nebo kuřecí vývar. Před dopečením kuře obrátíme, potřeme druhou třetinou rozpuštěného másla a odkryté dopečeme do zlatavé kůrky.
Jarní zeleninu vsypeme do hrnce se zbylým rozehřátým máslem, krátce orestujeme, mírně podlijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a podusíme. Na závěr zeleninu dochutíme solí a muškátovým květem. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme naporcované kuře, přelijeme výpekem a podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.