Kuře i s drůbky vložíme do hrnce a zalijeme asi 2l vody. Osolíme, přidáme zeleninu a všechno koření. Vaříme na prudkém ohni asi 1/2hodiny. Potom kuře vyndáme a dáme na pekáček do trouby. Poklademe pokrájeným máslem a necháme dopéci ještě asi 20 min. Hotové kuře rozkrájíme na menší porce, vložíme do porcelánové mísy a zalijeme touto omáčkou: Polévku i s přísadami vaříme tak dlouho až ubude asi na 0,5l a pak ji přecedíme. Používáme pouze čistý vývar. Na rozehřátou pánev dáme máslo, jemně usekanou cibuli a česnek a necháme zrůžovět. Předem umeleme ořechy a ořechovou kaši přidáme na pánev. Přilijeme vývar, ocet a zahříváme až k bodu varu. Odstavíme a dáme vychladnout. Do jiné mísy dáme 6 žloutků, přilijeme trochu omáčky a dobře mícháme. Potom postavíme mísu do hrnce s horkou vodou a v horké lázni mícháme až omáčka zhoustne. Omáčku osolíme, opepříme a zalijeme jí rozporcované kuře. Necháme v chladu do příštího dne. Kuře tamara podáváme studené s pečivem.
Fotky receptu Kuře tamara:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!