Vložil: | Draconic |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře v jemné kari omáčce:
1 kuře
| dle chuti: sůl
| dle chuti: pepř
| dle chuti: kari
| 3 lžíce oleje
| 1 svazek naťových cibulek
| 3 červené pálivé papričky
| 250 ml smetany na šlehání
| 1/4 litru kuřecího vývaru z kostky
| 3 banány
| 100 g nesolených burských oříšků
| 1 až 2 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Kuře v jemné kari omáčce:
Kuře rozkrájíme na porce, opláchneme a osušíme. Jednotlivé kousky potřeme solí, pepřem a kari. V hrnci zahřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme.
Očistíme cibulky a nakrájíme na kousky. Omyjeme pálivé papričky, podélně nařízneme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kolečka. Cibulky a polovinu papriček přidáme k masu a podlijeme smetanou i vývarem. Kuře pak 40 minut dusíme. Oloupeme banány a nakrájíme je na plátky. Asi 10 minut před koncem dušení je přidáme spolu s burskými oříšky ke kuřeti. Dochutíme solí, pepřem i kari a přivedeme k varu.
Solamyl rozmícháme ve studené vodě dohladka, vmícháme do kari omáčky a znovu krátce povaříme. Kuře podáváme v omáčce posypané zbytkem papriček. Dobře k němu chutná rýže.
Fotky receptu Kuře v jemné kari omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!