Použité suroviny receptu Kuře v meruňkovo-švestkové omáčce :
4 vykostěná a kůže zbavená kůřecí prsa
| 450 g švestek
| 120 g meruněk
| 30 g másla
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 2,5 cm - kousek kořene zázvoru
| dle chuti červené chilli papričky (zbavené semínek)
| 2 jablka
| 150 ml balsamikového octa
| 150 ml vody
| dle chuti sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Kuře v meruňkovo-švestkové omáčce :
Meruňky a švestky vypeckujte a nakrájejte na kousky. Povařte je společně se strouhaným kořenem zázvoru, nasekanými chilli papričkami (množství dle uvážení), oloupanými a nakrájenými jablky, balsamikovým octem, vodou a trochou soli a pepře. Vařte asi 20 minut.
Na másle a oleji osmahněte kuřecí prsa, přidejte k nim vytvořenou omáčku a vařte společně na mírném ohni asi 15 minut. Okořeňte, sejměte z ohně a kuřecí prsa servírujte na talíři politá omáčkou. Podávejte s rýží nebo s listovým salátem.
Fotky receptu Kuře v meruňkovo-švestkové omáčce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!