Postup přípravy receptu Kuře v parmezánové omáčce:
Kuře a zeleninu očistíme. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Kuře se zeleninou vložíme do hrnce s osolenou vodou a kuře uvařeníme doměkka. Pak je vyjmeme a necháme vychladit.
Vlažné kuře vykostíme a nakrájíme na dlouhé nudličky.
V kastrůlku rozehřejeme máslo. Orestujeme na něm mouku a vytvoříme tak světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem. Omáčku necháme dobře provařit, aby se vyvařily přípravné žmolky.
Parmazán a křen nastrouháme a odměříme potřebné množství - po jednom šálku. V šálku studeného vývaru rozmícháme žloutky a parmazán. Směs pak vlijeme do základu omáčky.
Nakonec k omáčce přidáme i strouhaný křen. Maso vložíme na 5 minut do omáčky, aby se prohřálo.
Horké kuře v parmezánové omáčce podáváme s rýží.
Fotky receptu Kuře v parmezánové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!