Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře v rendlíku:
1 středně velké kuře (na polévku - asi 1,5 kg)
| 2 středně velké cibule
| 1 svazek kořenové zeleniny
| 1 kávová lžička zrnek pepře
| 2 bobkové listy
| sůl
| 400 g širokých nudlí (nebo jiných těstovin)
| 1 malá konzerva (425 ml) kompotovaných meruněk
| 1 balení (300 g) mraženého hrášku
| bílý pepř
| 1 kávová lžička kari
| 1 polévková lžíce sojové omáčky
Postup přípravy receptu Kuře v rendlíku:
Nejprve dobře omyjeme kuře. Oloupanou cibuli rozdělíme na čtvrtky. Očistíme a opláchneme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na větší kousky. Kuře a zeleninu vložíme do 2 litrů osolené vody. Přidáme zrnka pepře, bobkový list a vše vaříme asi hodinu. Kuře vyjmeme z polévky a necháme trochu zchladnout. Polévku přecedíme. Kuřecí maso obereme z kostí a nakrájíme na menší kousky. Do vroucí polévky nasypeme nudle a vaříme je 10 až 15 minut. Když vývar s těstovinami znovu začne vřít, přidáváme po troškách rozmrazený hrášek. Mezitím si dáme okapat meruňky a potom je nakrájíme na půlky. Asi 5 minut před dovařením přidáme k nudlím meruňky a nakrájené kuřecí maso. Podle chuti osolíme, okořeníme pepřem, kari, sojovou omáčkou a můžeme podávat. Na servírování jsou nejvhodnější hlubší misky.
Fotky receptu Kuře v rendlíku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!