Postup přípravy receptu Kuře v zelí alias pile s zele:
Pokud máme kuře živé, tak ho zabijeme, opaříme, oškubeme, vyvrhneme a roztrháme na menší kousky. Vnitřnosti potřebovat nebudeme, necháme je na polévku. Možná bude nejlepší si rovnou pořídit chlazené stehýnka, která ještě rozdělíme na menší kousky a prosolíme. Nakrájíme cibuli a rajčata, třeba na kolečka a taky zeli. Zelí nakrájíme na větší kusy. Vezmeme pekáč, nejlépe větší a nakonec to může být i plech a na dno rozprostřeme ty kousky kuřete. Na kuře navrstvíme cibuli s rajčaty a zelí. Každou vrstvu prosypeme vegetou až budeme mít na pekáči docela slušný kopec zelí. Vůbec se nebojíme, . . . až je z toho pořádný Říp. Ještě vrstvy na plechu prolijeme olejem, podlijeme vodou, aby se to z počátku nepřipeklo a vložíme do rozpálené trouby předehřáté na 200°C. Pečení průběžně kontrolujeme a sem tam to trochu prohrábneme, aby se nahoře zelí nepřipalovalo. Po upečení můžeme před podáváním na vršek zelí dát ještě trochu bílého jogurtu a papričky. Misto rajčat můžeme použít i kečup. Podáváme k tomu bílý chléb, ale ten náš - český taky není špatný.