Použité suroviny receptu Kuře vařené se sardelovou omáčkou:
1 kuře
| 40 g másla
| 2 lžíce hl. mouky
| vývar z kuřete
| 3 sardelky nebo sardelová pasta
| 1 dl bílého vína
Postup přípravy receptu Kuře vařené se sardelovou omáčkou:
Očištěné kuře dáme vařit do tlakového hrnce s malým množstvím vody a soli. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo hrnec ochladíme. Máslo dáme do kastrůlku, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji a povaříme s vývarem a hned doplníme sardelkami nebo pastou. Dobře povaříme. Před podáním zředíme na potřebnou hustotu vínem a podle chuti dosolíme. Kuře nakrájíme na kousky nebo rozčtvrtíme a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Kuře vařené se sardelovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!