Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí čtvrtky na pivě s medem:
4 kuřecí čtvrtky
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: kmín
| dle chuti: med
| 1 dcl piva
| 1-1,5 dcl vody
Postup přípravy receptu Kuřecí čtvrtky na pivě s medem:
Omyté kuřecí čtvrtky osolíme, okmínujeme a vložíme na pekáč vyložený kousky másla. Podlijeme deci vody a deci tmavého piva (může být i víc vody a piva). Na vrchní stranu poklademe také kousky másla, přiklopíme druhým pekáčem a za občasného polívání šťávou pečeme cca 1 hodinu. Ze začátku na 250 °C a potom na 180 °C. Když je kuře pečené, poznáme podle kůrčičky a podle toho, že se maso odděluje od kosti, vezmeme 4 lžíce medu, který necháme rozehřát (já používám mikrovlnku) a polijeme s ním kuře. A znovu pečeme cca 10 minut. Podáváme s novým bramborem a zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Kuřecí čtvrtky na pivě s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!