Vložil: | Lucinka88 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí frikasé :
1 lžíce hladké mouky
| sůl a bílý pepř
| 4 kuřecí prsní řízky ( asi po 140 g) nakrájené na kostky o hraně 2 cm
| 1 lžíce kukuřičného oleje
| 8 cibulek pelovek
| 2 prolisované stroužky česneku
| 1 hrnek kuřecího vývaru
| 2 mrkve nakrájené na kostičky
| 2 řapíky celeru nakrájené
| 2 hrnky zmrazeného hrášku
| 1 žlutá paprika, zbavená semen a nakrájená
| 120 g žampionů nakrájených na plátky
| 120 g nízkotučného jogurtu (je možné použít i odtučněné mléko)
| 3 lžíce nakrájené petrželky (můžeme přidat lžičku citronové šťávy a špetku muškát. oříšku)
Postup přípravy receptu Kuřecí frikasé :
1.mouku dáme do mělké misky, osolíme ji a opepříme a pak v ní obalíme kousky kuřecího masa. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulky a česnek a opékáme je za občasného zamíchání na mírném ohni 5 min.. Potom přidáme kuřecí maso a opékáme je za stálého míchání 10 min.. Nesmí však zhnědnout.
2.postupně přiléváme kuřecí vývar, potom přidáme mrkev, celer a hrášek. Pánev přikryjeme pokličkou a směs dusíme 5 min.. Přidáme papriku a žampiony, pánev znovu přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 10 min.
3.do směsi na pánvi vmícháme jogurt, nakrájenou petrželku a podle chuti pepř a sůl. Prohřejeme, rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo novými bramborami.
Fotky receptu Kuřecí frikasé :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!