Vložil: | Debbie |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí galantina podle Ladislava Nodla :
1 kuře vykostěné
| Na nádivku:
| 500 g vepřového mletého masa
| 150 ml smetany
| 1 vejce
| paštikové koření (1 lžička bílého pepře a 1/2 lžičky závoru, nového koření, kmín a bylinky)
| 1 prášková želatina
| sůl
| 5 hlaviček žampionů, na čtvrtky
| 200 g prorostlé slaniny, na dlouhé proužky, čtvercového průřezu, nebo na kostky
Postup přípravy receptu Kuřecí galantina podle Ladislava Nodla :
Kuře zbavíme všech kosti. Nejdříve je nařízneme dvěma řezy těsně podél páteře, kterou pak vytrhneme i s kostmi. Pak kuře obrátíme a vyjmeme kosti z křídel a stehýnek. Z kostí uvaříme dobrý vývar. Maso ještě upravíme: - tj. přeřízneme šlachy v místě stehýnek, maso na prsíčkách malinko seřízneme a přebývající sval vložíme do dutiny břišní. Maso křížem krážem nožem dlouhými řezy prořízneme. Tento, trochu neforemný, kus masa přeneseme na hliníkovou fólii, na kterou ještě položímém plastovou (polyproylen) fólii. Vše urovnáme do souvislého plátu, posypeme paštikovým kořením, práškovou želatinou a osolíme.
Příprava náplně a uvaření:
Vepřové maso vložíme do mísiče, přidáme vejce, smetanu, přisypeme želatinu, sůl, paštikové koření a dobře promícháme do pasty. Pastu vložíme na plát kuřecího masa, přidáme nakrájené žampiony, slaninu a plát zabalíme do fólie a ještě pevně utáhneme alobalem. Také konce alobalu utěsníme zakroucerním nebo několikanásobným přeložením. Tento váleček vložíme do horké vody a při 85°C vaříme po dobu 50 minut. Teplotu udržujeme na uvedené teplotě (kvůli želatině) a pokud nám teplota stoupne, přilijeme do lázně studenou vodu, kterou si nachystáme v blízkosti hrnce. Po vyjmutí z varné lázně ještě zabalenou galantinu ponoříme do studené vody, prudce ji ochladíme, aby se zatáhla a náplň se dobře propojila.
Příloha: chléb, pečivo
Fotky receptu Kuřecí galantina podle Ladislava Nodla :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!