350 ml suché červené víno
| 2 stroužky česneku
| 1 lžička majoránky
| 6 ks kuřecí prsíčka a stehna
| 3 lžíce hladké mouky
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžička bylinkové směsi
| 10 ks cibule perlovka
| 340 g žampiony
| 2 stonky řapíkatého celeru
| 350 g anglické slaniny
Postup přípravy receptu Kuřecí hrnec po africku:
Do mísy nalijeme víno, přidáme česnek a majoránku. Promícháme, vložime kuřecí maso a necháme 2-3 hodiny marinovat.
Maso vyjmeme, otřeme ubrouskem a rovnoměrně obalíme v mouce. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a kuře v něm pečeme na každé straně 10 minut. Přidáme bylinky, cibuli, houby a celer a necháme 2 minuty osmahnout. Do kastrolu vlijeme zbylou marinádu a dochutíme solí a pepřem. Přidáme slaninu a uvedem do varu. Snížíme teplotu a dusíme 1 1/2hodiny až je kuře měkké.
Fotky receptu Kuřecí hrnec po africku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!