Postup přípravy receptu Kuřecí kotlík s cizrnou a bramborami:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nasekáme. Sterilovanou cizrnu scedíme, propláchneme pod vlažnou vodou a necháme okapat. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
Kuřecí stehna opečeme po obou stranách dohněda na rozehřátém oleji a vyjmeme je. V uvolněné nádobě krátce opečeme brambory a polévkovou zeleninu.
Přimícháme cizrnu. Navrch položíme kuřecí stehna, podlijeme silným drůbežím vývarem a přivedeme k varu. Přikryté zvolna vaříme přibližně 30 minut, až jsou maso a brambory měkké.
Osolíme, opepříme a ochutíme malinovým octem. Ihned podáváme posypané sekanou petrželkou.