Vložil: | Vladaj1974 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí krém s kari:
1/4 kuřete (nebo drůbky, kosti, kůže z kuřete),
| kousek mrkve
| celeru, petržele a cibule
| 50 g másla
| 50 g hl.mouky
| 2 dl mléka
| 1 žloutek
| koření kari
| petrželka
| sů
| 1.4 l vody
| kousek masoxu
Postup přípravy receptu Kuřecí krém s kari:
Kuře (nebo drůbky, kosti, kůži) zalijte asi 8 dl studené vody, osolte a pod pokličkou vařte, až maso změkne. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu a cibuli. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, poprašte ji kořením kari, zřeďte 6 dl vody, rozšlehejte a povařte nejméně 20 minut. Polévku přeceďte, přidejte vykostěné, umleté (nebo rozmixované nebo drobně pokrájené) maso z kuřete, mléko a masox přiveďte k varu. Polévku sejměte z plotýnky, zjemněte žloutkem rozmíchaným ve lžíci mléka, posypte rozsekanou petrželkou a podávejte.
Fotky receptu Kuřecí krém s kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!