Postup přípravy receptu Kuřecí krém s kurkumou:
Do hrnce na polévku dáme kuřecí hřbet, očištěnou mrkev, celer a celou oloupanou cibuli. Osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Na pánvi si na oleji osmahneme na kousky nakrájené kuřecí stehenní řízky, osolíme a s troškou vody dusíme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, posypeme ji kurkumou a přidáme do bublající polévky. Když je zelenina měkká, nahrubo ji nastrouháme a dáme zpět do polévky. Vyvařenou cibuli vyhodíme. Maso z kuřecího hřbetu přidáme k stehenním řízkům, přilijeme k nim trochu kuřecího vývaru a všechno maso rozmixujeme. Pomixované maso přidáme do hrnce s polévkou. Do polévky vlijeme sladkou smetanu, přidáme do ní jemně pokrájenou zelenou petrželku a ještě chvilku prohřejeme.