Postup přípravy receptu Kuřecí Kung-pao s paprikami:
Příloha:
Jako příloha se hodí zaručeně rýže. Ze své vlastní zkušenosti doporučuji rýži parboiled, která se hned tak nerozvaří a také má více minerálních látek. Prodává se i ve varných sáčcích, takže během 10 – 15 min je hotová. Ale můžete někdy vyzkoušet ke kung masíku i kuskus.
Postup:
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku, nejlépe pánev wok, hrnec na rýži, a 2 malé talířky. Jako první dáme do osolené vroucí vody vařit sáčky s rýží. Od této chvíle máme zhruba 15 minut na přípravu vlastního jídla, tak hurá do toho . Polovinu cibule nakrájíme na menší kostky, na pánvi rozehřejeme lžíce olivového oleje a cibulku na něm zlehka osmažíme. Druhou polovinu cibule rozkrájíme na velké kostky, rozdělíme na jednotlivé slupky a dáme zatím na talířek stranou. Maso nakrájíme na větší kostky a přidáme ho smažit k cibulce. Přisypeme koření, přilijeme sójovou omáčkou a smažíme do změknutí.
Než se maso usmaží, je potřeba připravit zeleninu. Všechnu zeleninu nejprve dobře omyjeme. Mrkev nakrájíme na plátky, taktéž dolní část pórku a přidáme je na talířek k cibuli. Papriky vykrojíme, očistíme od semínek a rozkrájíme na velké kostky. Horní část pórku rozkrájíme na kolečka. K osmaženému masu přidáme arašídy. Dále přidáme cibuli, mrkev a pórek a lehce osmahneme. Pokud by se nám podařilo sehnat bambusové výhonky, můžeme je přidat právě teď. Nakonec ještě na chvíli přidáme papriky, aby se prohřály. Hotovou směs můžeme ještě dochutit troškou sójové omáčky. Důkladně promícháme a podáváme s rýží.
Tip
Kdo chce mít kung-pao trošku hustější, může ho zahustit škrobem. 2 lžičky škrobu rozmícháme ve skleničce teplé vody. Pak skleničku se škrobem zamícháme do prohřáté směsi a celé povaříme a počkáme až směs zhoustne.