Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí maso s mátou a limetou:
12 vykostěných horních kuřecích stehen
| 3 PL nakrájené čerstvé máty
| 4 PL medu
| 4 PL limetové šťávy
| listy salátu na ozdobu
| bílé pečivo jako přílohu
| 150 g (1/2 hrnku) bílého jogurtu
| 1 PL nadrobno nakrájené čerstvé máty
| 2 KL nastrouhané kůry z dobře omyté limety
Postup přípravy receptu Kuřecí maso s mátou a limetou:
Mátu, med a limetovou šťávu důkladně rozmícháme v misce. Vykostěná kuřecí stehna upravíme do úhledného tvaru (můžeme je upevnit pomocí párátek) a důkladně obalíme v mátové marinádě. Maso marinujeme nejméně 30 minut, raději však přes noc. Rozložíme je do zapékací misky nebo na grilovací plech a grilujeme pod středně rozehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí dozlatova. Během grilování stehna několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené – šťáva vytékající z místa vpichu v nejsilnější části musí být čirá. Mezitím smícháme v misce poslední 3 suroviny na přípravu omáčky. Hotová kuřecí stehna rozdělíme na talíře, případně z nich odstraníme párátka. Doplníme je listy salátu a omáčkou a podáváme s křupavým bílým pečivem. Přidáme – li vyzrálá třešňová rajčata, bude pokrm ještě lákavější.
Fotky receptu Kuřecí maso s mátou a limetou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!