Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou:
4 stroužky česnek
| na smažení olej
| dle chuti: mletá sladká paprika a sůl
| 4 ks kuřecí prsní řízek
| na ozdobu: rajče a paprika (zelená)
| omáčka:
| 2 snítky čerstvá bazalka
| 100 ml mléko
| 250 ml smetana
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 2 snítky petrželka
| 2 ks cibule
| 50 g máslo
Postup přípravy receptu Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou:
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky. Bazalku a petrželku nasekáme najemno. Česnek utřeme se solí.
Maso zlehka naklepeme, potřeme česnekem se solí a opečeme dorůžova na rozehřátém oleji. Ochutíme červenou sladkou paprikou. Opečené maso z pánve vyjmeme.
Na pánev s olejem po smažení masa nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji než zesklovatí. Přidáme máslo a když se rozpustí, přilijeme smetanu, mléko a přisypeme nasekané bylinky. Bylinkovou omáčku 2 minuty povaříme, přisolíme a opepříme. Čerstvou bazalku a petrželku můžeme nahradit v obou případech 1 lžičkou sušených nebo drcených bylinek.
Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou podáváme s pečenými bramborami, s rýží nebo hranolky.
Fotky receptu Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!