Postup přípravy receptu Kuřecí polévka se zázvorem:
1. Kuřecí drůbky omyjeme a osušíme. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor, cibuli a česnek posekáme.
2. Drůbky opečeme na oleji a vyjmeme. Na tomtéž tuku pak osmahneme zázvor, cibulí a česnek. Znovu přidáme drůbky, celý pepř, 1 lžičku soli a 1 l vody. Uvedeme do varu. Vývar vaříme asi 45 min. a průběžně sbíráme pěnu. Poté vývar scedíme.
3. Chřest omyjeme, případně oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a výhonky rozkrájíme na kousky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Oboje vařme ve vývaru asi 6 - 8 min. limetu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Polévku podáváme s plátky limety a s koriandrem.