Použité suroviny receptu Kuřecí prsa na bílém pepři:
500 g kuřecích (nebo krůtích) prsou
| sůl
| pepř bílý
| 60 g másla
| 80 g mandlí (spařit v horké vodě a oloupat + nahrubo nasekat)
| 100 ml kuřecího vývaru (nebo 100 ml vody +1/4 kostky bujónu – rozmíchat, krátce povařit)
| šťáva z 1/2 citronu
| 1 lžíce hladké mouky
| 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Kuřecí prsa na bílém pepři:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme, osolíme a lehce z obou stran opepříme bílým pepřem od Antonína. Na větší pánvi rozpustíme máslo (asi 60 g), na kterém ze všech stran řízky osmažíme. Podlijeme připraveným drůbežím vývarem (100 ml) a pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka (cca 10 minut).
Maso vyjmeme, pokapeme šťávou z 1/2 citronu a přendáme do tepla. Šťávu v pánvi vysmahneme na tuk, poprášíme 1 lžící hladké mouky a krátce osmahneme. Přidáme 250 ml smetany, nasekané mandle a necháme krátce přejít varem.
Kuřecí řízky na talíři přelijeme smetanovo – mandlovou omáčkou a jako přílohu můžeme zkusit hranolky (předsmažené), pečené na plechu s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a posypané granulovaným česnekem. Zeleninová obloha dle chuti a možností chladničky.
Fotky receptu Kuřecí prsa na bílém pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!