Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí prsa s rýží, broskví a mandlemi:
200 g jasmínové rýže
| 40 g mandlí
| 1 cibule červená velká
| 600 g kuřecích prsíček
| 2 lžíce solamylu
| 1 lžička zázvoru
| 1 komp. broskev
| 1 lžička worcestru
| 1 vejce
| olej
| sůl
| zálivka
| 3 lžíce červeného vína
| 1 dl šťávy z kompotu
| 2 lžíce sojové omáčky
Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s rýží, broskví a mandlemi:
Prsa nakrájíme na kostky. Vložíme do mísy a spojíme s vejcem. Přidáme solamyl, mletý zázvor a zakápneme worcestrem. Vše promícháme a necháme odležet 2 - 3 hodiny v lednici.
Cibuli nakrájíme na proužky. Mandle spaříme a zbavíme slupek. Několik mandlí dáme stranou na ozdobu, ostatní nakrájíme na jemné nudličky. Broskev necháme okapat. 1/2 broskve nakrájíme na kostičky. Druhou půlku rozdělíme na 4 díly, které použijeme na ozdobu. Zálivku připravíme z broskvové kompotové šťávy, sójové omáčky a vína. Jasmínovou dlouhozrnnou rýži uvaříme. Scedíme a necháme okapat.
V pánvi zprudka orestujeme naložené maso. Pak zmírníme teplotu a přidáme cibuli a mandle. Asi po jedné minutě, za stálého míchání, vlijeme zálivku. Jakmile směs zhoustne, vmícháme broskve a rýži.
Porce přizdobíme kouskem broskve a několika celými mandlemi.
Fotky receptu Kuřecí prsa s rýží, broskví a mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!