Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka plněná sušenými švestkami:
4 ks kuřecích prsíček
| 250 g sušených švestek
| 1 dcl portského vína (lze použít jiné červené)
| grilovací koření
| sůl
| olej na smažení
| švestková povidla
| pomerančová šťáva
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka plněná sušenými švestkami:
Sušené švestky necháme nejméně 15 minut marinovat ve víně (je lépe je nechat namočené déle). Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, okořeníme a naplníme marinovanými švestkami. Okraje sklepneme a okraje spíchneme párátkem. Smažíme na oleji ze všech stran. V pomerančové šťávě (lze použít např. i brusinkovou) rozpustíme švestková povidla, přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme s opečenými bramborami, vše přelité omáčkou.