Kuřecí prsa nasolíme, opaprikujeme a opepříme (neklepeme!) Necháme chvíli uležet. Mezitím si cibule rozdělíme na 4 části (každou).
Kuřecí prsa plníme vždy jedním plátkem špeku a jednou částí cibule a balíme stejně jako španělské ptáčky (propíchneme jehlicí).
Zbytek cibulky si nakrájíme nakolečka a spolu se zbytkem plátků špeku dáme smažit, po chvilce přidáme závitky a osmahnem ze všech stran. Vyndáme a vložíme je do zapékací mísy (nejlépe římské). Do výpeku přilijeme vodu s 1 bujonovou kostkou a chvilku povaříme (do oleje je dobré lít již teplou vodu). Pak tekutinou zalejeme kuřecí maso, přidáme zakysanou smetanu a dáme zapéct. Sem tam promícháme a podle chuti dokořeníme.
Příloha:
Rýži uvaříme dle návodu. Na pánvičce si rozehřejeme kapku vody, kari, trochu bujonu (nebo pár kapek maggi), hřiby a chilli koření. Po chvilce přidáme rýži a dokonale promícháme.
Jídlo velice dobře chutná s kyselými okurkami.
Fotky receptu Kuřecí ptáci se špekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!