Použité suroviny receptu Kuřecí pullao se šafránem:
2 hrnky dlouhozrnné rýže
| 4 lžíce ghí
| 1 lžička šafránu
| dle chuti: několik kousků skořice
| 3 hřebíčky
| 2 rozdrcené tobolky kardamomu
| dle chuti: sůl
| 3 hrnky studené vody
| 2 lžíce sultánek
| 2 lžíce oloupaných mandlí
| 300 g kuřecích řízků nakrájených na kostičky
Postup přípravy receptu Kuřecí pullao se šafránem:
Na pánvi míchejte rýži s polovinou ghí, až jsou zrnka obalená máslem. Přidejte šafrán a ostatní koření, podle chuti osolte a přilijte 3 hrnky studené vody. Zakryjte, uveďte do varu, snižte teplotu na minimum a zvolna duste zakryté 20 minut. Na zbývajícím ghí opečte sultánky, oloupané mandle a kostičky masa. Když je maso měkké, zamíchejte směs do rýže.
Fotky receptu Kuřecí pullao se šafránem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!