600 g kuřecích prsou
| 4 lžíce oleje
| 2 jarní cibulky
| 4 stroužky česbejz
| 1 lžička koření garam maasala
| 1 lžička citronové kůry
| 1 chilli paprička
| 400 ml kokosového mléka
| 400 g hrášku + 200 g mladých lusků
Postup přípravy receptu Kuřecí ragú s hráškem:
Maso omyjeme, osušíme nakrájíme na větší proužky. V robotu rozmixujeme cibulku, česnek a koření na pastu a obalíme v ní kousky masa. Necháme v chladu asi půl hodiny odpočinout. V hlubší pánvi nebo kastrole rozehřejeme olej a osmahneme na něm naložené maso i s pastou skoro dohněda, trvá to asi 5 minut. Přidáme jemně usekanou chilli papričku, citronovou kůru, promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Odmícháme ode dna všechny přípečky a vaříme na mírném ohni dalších 5 minut. Vsypeme hrášek a velmi mírným varem povaříme do změknutí, podle potřeby můžeme dolít trochou vody nebo vývaru. Nakonec dochutíme citronovou šťávou a solí. Můžeme podávat posypané lístky máty.
Fotky receptu Kuřecí ragú s hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!