Použité suroviny receptu Kuřecí řízky po boloňsku:
4 ks kuřecích prsíček
| 80 g cibule
| 100 g leča
| 1/4 l zakysané smetany
| 40 g hladké mouky
| 80 g sádla
| dle potřeby vývar
| mletá paprika
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí řízky po boloňsku:
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme a poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle z obou stran lehce opečeme a pak urovnáme do ohnivzdorné misky. Pak v pánvi na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, zalijeme vývarem a povaříme. Povařenou směs nalijeme na kuře. Pod poklicí krátce podusíme. Přílijeme smetanu s rozmíchanou hladkou moukou. Přidáme lečo, pole chuti přisolíme, opepříme a dodusíme doměkka. Maso občas obrátíme. Podáváme s rýží, brambory
Fotky receptu Kuřecí řízky po boloňsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!