Postup přípravy receptu Kuřecí řízky s citrónem :
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Citróny omyjeme a nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a posekáme. Květák, mrkev, chřest, lahůdkové cibulky a cukrový hrášek očistíme, květák rozebereme na růžičky, zbylou zeleninu nadrobno pokrájíme a kerblík opereme. V pánvi rozehřejeme tuk nebo olej a kuřecí řízky na něm opékáme po každé straně 10 minut. Vyjmeme je a udržujeme teplé. Výpek rozředíme vývarem a vinným octem, přidáme citrón a česnek a povaříme asi 10 minut. Osolíme, opepříme a přisladíme medem. Nakonec do pánve znovu vrátíme maso. Zeleninu opečeme na tuku. Kuřecí řízky, zeleninu i omáčku rozdělíme na talíře, ozdobíme kerblíkem a podáváme s různě upravenými bramborami.