Postup přípravy receptu Kuřecí řízky v bramborákovém těstě:
Řízky omyjeme, naklepeme a okořeníme směsí koření "Králík" od Antonína (kořeníme asi tak, jako když solíme). Uložíme do chladna.
500 g syrových brambor oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a z brambor dobře vymačkáme vodu. Přendáme do misky, přidáme 250 g uvařených, oloupaných a prolisovaných brambor, 250 g polohrubé mouky, 2 vejce, 4 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky durynské majoránky od Antonína, 0,5 lžičky čerstvě umletého černého pepře a 2 lžičky soli . Dále kvásek vzešlý smícháním 20 g rozdrobeného droždí se 100 ml teplého mléka. Těsto dobře promícháme a prohněteme (musí být husté, ale ne tekuté), přikryjeme utěrkou a dáme na cca 1 hodinu kynout.
Navlhčenýma rukama rovnoměrně nanášíme v silnější vrstvě vykynuté těsto na řízky a ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje. Smažíme na mírném ohni z obou stran do červena.
Podáváme s čerstvou (nebo nakládanou) zeleninovou oblohou.