Postup přípravy receptu Kuřecí roláda:
Celé kuře omyjeme, očistíme a dáme si ho na prkénko. Připravíme si pořádně ostrý nůž na vykostění. Kuře začneme vykošťovat od prsou, poté stehna a ostatní. Vykoštěné kuře necháme na prkénku, prázdná místa, která nám vznikla poklademe masemm které odebereme z míst, kde je ho nadbytek (např. prsa). To poté celé rozklepeme (nejlépe pod mikrotenovou fólií). Maso potřeme hořčicí, rovnoměrně rozložíme plátky salámu a připravíme si směs ze zeleniny. Rozehřejeme plotnu a dáme na ni pánev, do které dáme máslo a poté zeleninu. Až je zelenina poloměká, osolíme, opepříme a zamícháme vejce. Směs musí být trochu řidší.
Hotovou směs ze zeleniny dáme na maso a celou kuřecí roládu zabalíme. Poté ji celou zavážeme nití, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Kuřecí roládu vložíme na plech, pečeme po obouch stranách na 200 stupnů. Pečeme jí asi tak 1 hodinu, přičemž jí celou dobu podléváme vodou.
Příloha: Je libovolná, dobrá je kaše, nebo brambory na loupačku