Postup přípravy receptu Kuřecí rolka s pivní nivou:
Vykostěné kuře po obou stranách osolíme a vnitřní stranu vyložíme plátky šunkového salámu. Vejce usmažíme na másle a rozetřeme na salám, zarolujeme,
spíchneme jehlami, potřeme olejem, podlijeme a přikryté dáme na 30 minut do trouby. Nivu nastrouháme
na jemném struhadle a smícháme s pivem. Po 30 minutách
odklopíme poklici a pečeme doměkka, podle potřeby podléváme. Nivu s pivem naneseme na kuře a dáme ještě na 15 minut péci, až se vytvoří krustička. Podáváme s
bramborem či s rýží a zeleninovým salátem.
Postup na vykostění kuřete:
Potřebujeme velmi ostrý nůž. Nejprve uřízneme přečnívající kůži u krku, biskupa a křídla. Takto připravené kuře položíme hřbetem nahoru, opatrně rozřízneme kůži od krku po celém hřbetě u jeho středu až dolů a podél kostry kuřete postupně odřezáváme kůži s masem. Nohy i zbytek křídel vykloubíme, v kloubu přeřízneme a pokračujeme dál po kostře v odkrajování. Celou kostru vyjmeme, nařízneme kůži na stehnech a zbytku křídel, ořízneme od kosti a kosti vyjmeme. Maso rozložíme, prsíčka částečně nařízneme a přeložíme přes místa, kde maso chybí, stejně tak to uděláme u stehen. Plát vykostěného kuřecího masa plníme náplní, odřezky, kosti a kůži použijeme na polévku.