Použité suroviny receptu Kuřecí rolka se švetkovou nádivkou:
600 g uzené kuřecí rolky
| 150 g vypeckovaných sušených švestek
| trochu oleje
| 150 ml červeného vína
| 100 ml masového vývaru
| 3 lžíce švestkových povidel
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| trochu tymiánu
Postup přípravy receptu Kuřecí rolka se švetkovou nádivkou:
Do kuřecí rolky ostrým nožem na třech místech vytvořte zářezy. Rozkrájejte na kousky sušené švestky a naplňte jimi zářezy v rolce. Alobal potřete olejem a zabalte do neho rolku, vložte do pekáčku, podlijte vodou a v troubě 40 minut pečte. Mezitím vlijte do katrolku víno, masový vývar, švestková povidla, osolte, opepřete a ochuťte tymiánem. Nechte projít varem a odstavte. Maso nakrájejte a přelijte omáčkou. Podává se s brambory nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Kuřecí rolka se švetkovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!