1/4 hrnku pomerančové štávy
| 2 lžičky citronové štávy
| 2 lžičky limetkové štávy
| 1 stroužek česneku prolisovaného
| 4 kuřecí prsíčka bez kůže
| olivový olej ve spreji
| 2 lžičky olivového oleje
| 150 g směsi mladých salátů(mesclun)
| 1 červená paprika, zabvená semínek a nakrájená na tenké proužky
| 1 pomeranč rozdělený na dílky
Postup přípravy receptu Kuřecí salát s citrusy:
Ve velkém uzaviratelném sáčku smíchejte pomerančovou, citronovou a limetkovou štávu s česnekem. Dovnitř vložte kuře, sáček zavřete a otočte jím, aby se maso pokrylo marinádou. Dejte je nejméně na hodinu do chladničky.
Předehřejte si gril. Rošt nebo plech postříkejte olejem a kuře vyjměte z marinády (tu uchovejte). Začněte maso grilovat, dokud teploměr zabodnutý do středu neukáže 77°C (asi 15 minut).
Mezitím v malém kastrůlku na velkém plameni přivedte marinádu k varu a povařte ji 3 minuty. Odstavte ji a do ní vmíchejte olivový olej.
Směs mladých salátů, papriku a pomeranče rovnoměrně rozdělte na 4 talíře. Maso pokrájejte, položte na salát a pokapejte marinádou.
Fotky receptu Kuřecí salát s citrusy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!