Použité suroviny receptu Kuřecí špíz s ovocem a opékaným bramborem:
600 g kuřecích prsíček
| 150 g anglické slaniny
| 3 nektarinky
| 3 jablka
| 200 g hlívy ústřičné
| 4 větší brambory
| Marináda:
| 1 dl sojové omáčky
| 0,1 dl portského vína
| 1 lžíce grilovacího koření
| 2 lžičky kari
| 1 stroužek lisovaného česneku
| 1 lžička zázvoru
Postup přípravy receptu Kuřecí špíz s ovocem a opékaným bramborem:
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky. Jablko oloupeme a nektarinky odpeckujeme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako kuřecí maso, slaninu na silnější plátky. Takto připravené suroviny napichujeme střídavě na jehlu společně s hlívou ústričnou. Ingredience pro přípravu marinády dobře promícháme a špízy v ní necháme 2-3 hodiny marinovat. Poté je pečeme na grilu. Brambory uvaříme ve slupce na zkus, rozkrojíme na půlky a rovněž opečeme na grilu.
Fotky receptu Kuřecí špíz s ovocem a opékaným bramborem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!