Použité suroviny receptu Kuřecí steak s jablky, ořechy a modrou omáčkou:
500 g kuřecích prsíček
| 50 g vlašských ořechů
| 150 g plísňového sýru
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce olivového oleje
| 50 ml mléka
| 2 lžíce jablečného octa
| 2 lžíce cukru
| 50 ml jablečné pálenky
| dle chuti pepř a sůl
| nať petrželky
Postup přípravy receptu Kuřecí steak s jablky, ořechy a modrou omáčkou:
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. V kastrůlku svaříme jablečný ocet s cukrem, přidáme pálenku a jablka v této směsi krátce povaříme. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a na směsi oleje a másla prudce opečeme. Mléko přidáme k opečemému masu a přivedem k varu. Po chvilce vložíme na kostky nakrájený plísňový sýr, krátce povaříme, tak aby se nerozpustil úplně. Nakonec do omáčky přidáme jablka i se šťávou a omáčku ozdobíme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Kuřecí steak s jablky, ořechy a modrou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!