Postup přípravy receptu Kuřecí steak se smetanovou omáčkou a plísňovým sýrem:
Cibuli nakrájíme najemno, na tuku necháme zesklovatět, přidáme opranou rýži a krátce orestujeme. Do rýže přidáme šafrán, na plátky nakrájenou mrkev, osolíme a okořeníme podravkou a podlijeme vodou. Za stálého míchání rýži vaříme až se odpaří větší část vody, přikryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Troubu vypneme a necháme dodusit 20 minut. Do hotové rýže vmícháme spařenou překrájenou brokolici. Kuřecí prsa okořeníme, z obou stran prudce orestujeme, přidáme máslo a velmi pozvolna dodusíme. Mléko se smetanou přivedeme do varu, ochutíme výpekem z pánvičky, slepičím bujónem a přivedeme do varu. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme na kostky nakrájený sýr Niva. Krátce prohřejeme tak, aby se sýr nerozpustil úplně. Omáčku doplníme sekanou petrželkou nebo kerblíkem.