Použité suroviny receptu Kuřecí stehýnka s ryzlinkovou omáčkou:
4 malé šalotky na čtvrtky
| 160 g žampiónů
| 4 kuřecí stehna
| - olej
| 60 ml koňaku
| 400 ml ryzlinku
| 160 g sladké smetany
| 150 g zelených hroznů
| - sůl
| - bílý pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí stehýnka s ryzlinkovou omáčkou:
Kuřecí stehýnka nařízneme až ke kosti, aby se lépe propekla a opečeme je dozlatova. Zvlášť na oleji osmahneme menší nakrájenou šalotku, přidáme oloupané žampiony, ryzlink, sůl, pepř a opatrně po částech smetanu. K opečeným stehýnkům přidáme odpeckované hroznové víno (bobule překrojíme a pecky vyškrábneme lžičkou). Maso podlijeme mimo plamen koňakem a přiblížením zpět k hořáku pokrm flambujeme. Pak přelijeme maso vzniklou omáčkou. Jako přílohu jsou vhodné těstoviny
Fotky receptu Kuřecí stehýnka s ryzlinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!