Postup přípravy receptu Kuřecí vývar se šnečky :
Do asi 1,5 litru vody vložíme očištěnou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme kuřecí maso, pepř a vaříme do změknutí. Maso, zeleninu i pepř vyjmeme a po vychladnutí rozkrájíme na stejnoměrné kostičky. Do vývaru vložíme kostku bujónu a dobře rozmícháme.
Kostky masa a zeleniny vrátíme zpět do vývaru. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a na rozpuštěném másle je orestujeme a přidáme do vývaru.
Z vejce, mléka, mouky, prášku do pečiva, pažitky a soli si v misce rozmícháme těstíčko, ze kterého na pánvi s rozpáleným olejem upečeme dvě omelety. Necháme je zchladnout, velmi silně je zarolujeme a nakrájíme na 7 mm silné šnečky.
Do hotové polévky přidáme šnečky, prohřejeme a podáváme.