Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kůzlečí (jehněčí) na jalovci:
6 plátků kůzlečího z kýty
| 1 červená cibule
| bílý pepř
| olej
| 3 dl červeného vína
| 1/2 hrsti čerstvých jalovčinek
| sůl
| 1/2 l cukru
| z 1/2 citr. šťávy
Postup přípravy receptu Kůzlečí (jehněčí) na jalovci:
Kůzlečí maso jemně naklepeme, osolíme a potřeme pepřem. Na rozpáleném oleji orestujeme najemno posekanou červenou cibulku, pak vložíme maso a zprudka opečeme. Podlijeme polovinou vína (zhruba v polovině podlijeme ještě zbytkem vína) a dusíme doměkka. Přidáme podrcené čerstvé bobulky jalovce, cukr a citrónovou šťávu nebo jalovcový kompot - podle sezóny. Krátce povaříme. Podáváme s rajčatovým salátem.
Fotky receptu Kůzlečí (jehněčí) na jalovci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!