Postup přípravy receptu Květák zapečený se žampiony:
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka a rozebereme na růžičky. Vejce uvaříme na tvrdo a nakrájíme na plátky. Žampiony oloupeme a kloboučky i nožičky pokrájíme také na plátky. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme pokrájené žampiony. Osolíme, trochu opepříme, posypeme muškátovým květem, podlijeme a povaříme. Když jsou měkké vmícháme kysanou smetanu a nakrájenou petrželovou nať (dávám ji tak hrst) a necháme přejít varem. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno dáme růžičky květáku, na ně nakrájená vejce a přelijeme směsí se žampiony. Na vrchu posypeme červenou sladkou paprikou a dáme zapéct do rozpálené trouby cca na 30 minut. Podáváme nejlépe s tmavým chlebem.