Použité suroviny receptu Květáková polévka s křenem:
1 menší květák
| 1/4 litru mléka
| 1 malé jablko
| 2 kávové lžičky strouhaného křenu (čerstvého nebo naloženého)
| sůl
| 1 polévková lžíce hladké mouky
| 1 polévková lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 2 kávové lžičky kari
| bílý pepř
| špetka cukru
Postup přípravy receptu Květáková polévka s křenem:
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a důkladně opereme. Zalijeme jej osolenou vodou a vaříme přikrytý poklicí asi 20 minut. Potom jej necháme na sítu okapat a vývar dáme stranou. Květák, mléko a 1/4 litru květákového vývaru rozšleháme nejlépe ručním elektrickým šlehačem a uvedeme do varu. Mezitím oloupeme jablko, odstraníme jádřinec a nahrubo je ustrouháme. Uhněteme tuk s moukou a polévku za stálého míchání zahustíme. Nakonec do polévky přidáme jablko, křen, kari a podle chuti sůl, pepř a cukr.
Fotky receptu Květáková polévka s křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!